Cursuri de inițiere la ACS Aqua Valahia Târgoviște

Publicitate

Asociția Club Sportiv Aqua Valahia Târgoviște te învață zi de zi tainele înotului. Sub îndrumarea instructorului sportiv Simona Gabrian, la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște sau la piscina Hotelul King din Târgoviște poți participa la cursurile de inițiere. La ACS Aqua Valahia, în cadrul cursurilor de inițiere se urmărește ca fiecare copil să vină cu drag la bazin.

În primele ședinte de înot se pot învăța lucruri simple, respirația acvatică și exerciții de coordonare între brațe și picioare. Se are în vedere că fiecare copil este unic în felul său, iar fiecare are ritmul lui de a învața cum să înoate. Orele de inițiere de înot asigură dezvoltarea multilaterală din punct de vedere psihic și fizic a copilului, prin importante procese de coordonare motrică și dezvoltare a musculaturii. Organizarea învățări inițierii i-a forma unui curs de lecții, cu durată fixă (număr de zile, de lecții, de ore), pe grupe de sex, vârstă, ca nivel al experienței motrice și egale ca număr de cursanți.
Astfel organizat, cursanții participă la lecții planificate, cu conținut pedagogic, metodic adecvat nivelului lor, beneficiind de îndrumarea unui antrenor, care, folosind experiența sa și cunoștiințele de specialitate va facilita tuturor cursanților formarea unitară, complexă a “simțului” apei și a unor acțiuni motrice care să determine plutirea, alunecarea, înaintarea în mod natural.
Antrenamentul constă într-o succesiune de 12 lecții, programate pentru formarea deprinderii de a înota. Principalele metode folosite de monitor sunt “demonstrația” + “explicația”, exersarea cursantului trebuind a fi condusă spre atingerea perfecțiunii sub îndemnul exercițiilor repetate a jocului și a întrecerii.
Cursul de inițiere nu trebuie adus la nivelul unui scop în sine (ambiții personale), cursanții nu vor fi în nici un fel forțați de antrenor/instructor, ci vor fi îndemnați să iubească apa și mișcarea.

Aspecte ale deprinderii de a înota:
Nivelul execuțiilor pe uscat;
Are bună orientare în spațiu;
Are echlibru stând pe placă;
Stă întins pe placă;
Stă relaxat/încordat;
Se agață de tot ce poate;
Poate folosi pluta;
Se lasă “remorcat” relaxat;
Poate schița mișcările cu picioarele fără a fi deosebit de încordat;
Acceptă să stea cu bărbia aproape de suprafața apei;
Acceptă să renunțe ușor la folosirea materialelor ajutătoare;
Consimte să sară în apă, cu ajutorul intructorului, iar fără ajutor se ține de margine;
Bagă capul sub apă;
Suflă, bolboroșește apa;
Renunță la sprijin/ margine;
Are răbdare să plutească;
Plutește în poziția corectă;
Are mișcări bune de picioare;
Are mișcări bune de brațe;
Calcă apa + respirație.

Criteriul cel mai ușor de sesizat este faptul că executând, exersând mișcările cerute, cursantul simte că înaintează. Când acesta se mișcă, vâslește fără a înainta este semn că tehnica nu-i bine aleasă.
După ce inițierea s-a încheiat… poate începe învățarea coordonărilor între brațe, picioare și respirație, la început pe distanțe mici apoi pe distanțe din ce în ce mai mari. Adică cu răspunderea muncii acceptate, cu efortul voluntar asumat printr-o motivație optimă precum:” îmi place înotul și vreau să devin sportiv!”
La ACS Aqua Valahia se fac cursuri de inițiere, iar înscrieri se fac zilnic, la numărul de telefon 0763 659 632 sau la adresa de mail: simona.gabrian@yahoo.com .

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!