Cum va fi vremea în Dâmbovița. Prognoza meteo până pe 2 decembrie

Publicitate

A treia săptămână din luna noiembrie a debutat cu vreme de iarnă în Dâmbovița și în regiunea adiacentă județului. Meteorologii anunță că temperaturile nu vor mai fi așa plăcute, ci dimpotrivă, mult mai scăzute decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a intervalului cuprins între 19 noiembrie și 2 decembrie.

Astfel, media maximelor va fi cuprinsă între 0 și 4 grade, exceptând perioada 25 – 28 noiembrie, când vor fi în medie valori termice de 5…8 grade, apropiate de cele normale. Minimele termice se vor situa în jurul pragului de îngheț în perioadele de 20 – 22 și 27 – 29 noiembrie, iar în rest se vor încadra în general între -6 și -4 grade. Se vor semnala precipitații moderate cantitativ în perioada 19 – 21 noiembrie și slabe cantitativ între 26 și 29 noiembrie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

Și la munte vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului amintit, astfel media maximelor va fi cuprinsă între -4 și 0 grade, exceptând perioada 24 – 27 noiembrie, când vor fi în medie valori termice în jurul a 3…4 grade. Minimele termice vor fi preponderent negative și se vor situa în medie între -6 și -2 grade, iar în ultimele nopți spre -10…-8 grade.  Vor fi precipitații slabe în zilele de 20 și 21 noiembrie, dar și în perioada 26 – 29 noiembrie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!