Cum va arăta mall-ul de la Târgovişte. Va cuprinde şi un Cinema City | FOTO

0
Publicitate

Macheta viitorului mall de la Târgoviște face, de două zile, înconjurul rețelelor de socializare, stârnind reacții diverse: în general dâmbovițenii sunt încrezători că uriașul complex comercial, care va avea și Cinema City, va deveni o certitudine, însă sunt și persoane care se declară sceptice și susțin că au mai auzit promisiunea de ”n” ori până acum.

Cert este că în luna noiembrie a anului trecut, mai exact pe 7 noiembrie, a fost încheiată procedura specifică de constituire a dreptului de superficie pe terenul din zona fostei unități militare de la Gara Târgoviște, destinat construirii unui centru comercial (mall). Comisia de evaluare a declarat atunci câștigătoare oferta P.K. GRIZZLY S.R.L. cu o sumă anuală de plată de 477.866 lei.

Ulterior, pe 21 noiembrie 2017, la Consiliul Județean Dâmbovița a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat atât preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean, Alexandru Oprea, vicepreşedintele Alin Manole, membri ai aparatului tehnic al instituției, investitorii – reprezentanți ai societății PK GRIZZLY SRL, parte a concernului Prime Kapital, dar și reprezentanții celorlalte entități care vor contribui la realizarea acestui obiectiv de investiții. Întâlnirea a vizat definirea cadrului necesar demarării lucrărilor de construire a mall-ului care se va realiza pe un teren proprietatea Consiliului Județean, va avea regimul de înălțime S+P+M+1E+E tehnic și o suprafață desfășurată de aproximativ 70.000 mp (conform ultimelor modificări de proiect), după cum a arătat primarul de la Târgoviște, Cristian Stan.

Proiectul are valoarea de aproximativ 227 milioane lei (50 milioane Euro). Firma selectată are 5 proiecte internaţionale de centre comerciale, două în Bulgaria, unul în Slovenia, unul în Polonia și a început și în România astfel de investiţii la Bucureşti, Ploieşti, Iaşi, Roman, Baia Mare, Slobozia, Focşani. Se estimează că vor fi create 838 locuri de muncă în faza de realizare a construcţiei şi aproximativ 127 locuri de muncă în faza de operare a centrului comercial. Durata execuţiei este, conform contractului, 1 an şi 9 luni, dar mai înainte trebuie realizate drumul şi investiţiile privind canalizarea.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele