Cum scapi de “datorii istorice” și penalități către ANAF. Vezi ce trebuie să faci

Publicitate

Contribuabilii care au „datorii istorice”(mai vechi de 31 decembrie 2018) pot scăpa de dobânzi și penalități anunță Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dâmbovița.

Conform unei informări ANAF Dâmbovița, persoanele fizice și juridice care au datorii imense au posibilitatea să le fie șterse accesoriile calculate de-a lungul timpului dacă își plătesc debitele principale și dacă  depun o cerere de anulare în acest sens doar până la data de 16 decembrie 2019.

“Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dâmbovița reamintește contribuabililor cu datorii imense (mai vechi de 31 decembrie 2018) că în această perioadă, până la data de 16 decembrie 2019, pot beneficia de anumite facilități fiscale.

Astfel, obligațiile fiscale accesorii (dobânzile, penalitățile) aferente obligațiilor bugetare, restante la data de 31 decembrie 2018, se anulează dacă debitorul respectiv depune cerere de anulare până la data de 16 decembrie 2019, inclusiv, și dacă până la data depunerii cererii achită obligațiile principlae restante la 31 decembrie 2018, precum și toate obligațiile aferente anului 2019.

Contribuabilii pot depune la ANAF, în prealabil, și o notificare prin care își manifestă intenția de a beneficia de facilități, organul fiscal emițând în consecință un certificat de atestare fiscală informativ cu ajutorul căruia debitorul se informează cu privire la sumele pe care le are de achitat.

Având în vedere intervalul relativ scurt de aplicare (mai puțin de 3 luni) A.J.E.P. Dâmbovița încurajează contribuabilii cu datorii istorice să vină în perioada imediat următoare la sediul instituției (Calea Domnească, nr. 166, zona 2 Brazi) și să solicite în cadrul Ghișeului Unic (parter) informații suplimentare cu privire la situația fiscală personală și modul în care pot beneficia de facilități.

Mai multe informații se pot obșine și accesând Call-Center ANAF 031 403 91”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!