CSM Târgoviște ia startul în Cupa României. Echipa dâmbovițeană va înfrunta în turul 1 al competiției pe CSM Târgu Mureș

Publicitate

Ionuț Parghel
Echipa de baschet feminin a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște se pregătește de startul în noul sezon competițional. În această săptămână formația antrenată de Cătălin Tănase va înfrunta într-o “dublă” manșă pe CSM Târgu Mureș, ce va conta pentru primul tur al Cupei României – ediția 2018-2019.

Primul joc dintre cele două echipe va avea loc mâine după-amiază, în Sala Sporturilor din Târgoviște, de la ora 18.00. Cea de-a doua dispută dintre combatante a fost programată pe 29 septembrie. Pentru a se “încălzi” în vederea “dublei” din Cupă, elevele lui Tănase au susținut la sfârșitul săptămânii trecute două teste de verificare, în Bulgaria, împotriva campioanei de la sud de Dunăre, Montana 2003, participantă în Liga Adriatică. În ambele dispute, formația târgovișteană a ieșit învinsă de pe teren. CSM s-a înclinat în prima dispută cu 73-79, iar în cea de-a doua cu 59-75. Chiar dacă formația dâmbovițeană a ieșit de fiecare dată șifonată în testele de verificare cu Montana 2003, staff-ul tehnic al CSM-ului s-a declarat mulțumit de evoluția Ancuței Stoenescu et comp. “Sunt mulțumit de jocul prestat, atitudinea pe care au arătat-o jucătoarele. Trebuie să ținem cont că cele două americance au ajuns în România ieri (nr. vineri), au călătorit mai bine de 24 de ore, astăzi (nr. sâmbătă) au făcut un antrenament cu echipa și au ținut să evolueze în primul joc. De asemenea, Stoenescu, Kilin și Irimia s-au întors luni de la lotul de 3X3 al României, lucrând doar trei zile împreună. Vom analiza jocul și sperăm să creștem de la meci la meci. Timpul ne este un adversar, dar mă bazez pe experiența unor jucătoare și pe dorința de afirmare a celor tinere”, s-a exprimat Cătălin Tănase pentru site-ul clubului târgoviștean.
Testele de verificare ale CSM-ului în Bulgaria
Meciul 1: Montana 2003 – CSM Târgoviște 73-79
CSM: A. Stoenescu 20 p, M. Coker 15, P. Poole 9, G. Irimia 8, L. Vaida 5, A. Ghiță 4, C. Popescu 4, A. Chivu 2, D. Tănase, T. Kilin.
Meciul 2: Montana 2003 – CSM Târgoviște 59-75
CSM: A. Stoenescu 16, G. Irimia 7, M. Coker 6, A, Chivu 6, C. Popescu 6, A. Ghiță 6, P. Poole 5, T. Kilin 3, L. Toma 2, L. Vaida 2, D. Tănase, D. Vați.
Programul primei manșe din turul 1 al Cupei României
CSM Târgoviște – CSM Târgu Mureș
U. Cluj-Napoca – CS Phoenix Constanța
U CSM Oradea – ACS KSE Târgu Secuiesc
CSM Alexandria – CS Agronomia București
ICIM Arad – Olimpia CSU Brașov
CSM Satu Mare – Rapid București.
În campionat, CSM Târgoviște va debuta în primul week-end din octombrie, în deplasare, împotriva lui Sepsi Sfântu Gheorghe, campioana en-titre a României.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!