Crucea Roșie Dâmbovița, reprezentată la cel mai mare exercițiu cu focus medical din istoria NATO. Galerie FOTO

Publicitate

Vigorous Warrior 19, cel mai mare eveniment medical al NATO organizat în anul 2019, având o participare uriașă forțe militare și civile, din peste 35 de țări, se va încheia pe 15 aprilie, după două săptămâni de exerciții spectaculoase.

Vigorous Warrior 19 – VW19, cel mai mare exercițiu cu focus medical din istoria Alianței Nord-Atlantice, s-a desfășurat pe trei componente – terestră (activitățile au avut loc, în majoritate, la Centrul Național de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu), aeriană (în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu „Câmpia Turzii) și navală (în zona Constanța și la Marea Neagră). De asemenea, în București au fost organizate mai multe secvențe ale exercițiului, inclusiv la metrou. De asemenea, în cadrul Vigorous Warrior 19, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” a testat în premieră proiectul-pilot al Sistemului de Telemedicină al Apărării.

Exercițiile Vigorous Warrior sunt singurele exerciții medicale ale NATO, organizate o dată la doi ani de CO MILMED COE și o națiune gazdă voluntară.

Obiectivul exercițiului este verificarea interoperabilității aliaților, compatibilitatea sistemelor medicale militare și civile, sistemul C4I Medical și verificarea procedurilor de evacuare medicală. Activităţile de instruire desfăşurate în comun demonstrează determinarea şi forţa aliaţilor de a asigura securitatea fiecarei naţiuni din NATO şi a Alianţei în integralitatea sa.

Anul acesta, au participat aproximativ 2000 de militari și voluntari civili au desfășurat acțiuni specifice. La solicitarea Sediului Central al Crucii Roșii Române, Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița a avut trei delegați la acest uriaș exercițiu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!