Crimă oribilă în județul Neamț! Un bărbat și-a ucis fiul, apoi l-a tranșat și l-a aruncat în râul Siret

Publicitate

Crimă oribilă produsă în județul Neamț la începutul lunii august. Un bătrân în vârstă de 73 de ani și-a omorât fiul de 45 ani, l-a tranșat, iar apoi l-a aruncat n râul Siret.

Cercetările au fost demarate după ce un tânăr a alertat autoritățile cu privire la un braț uman descoperit în apele râului Siret.

Oamenii legii au stabilit ulterior că rămășițele respective aparțin unui bărbat de 45 de ani din Roman ucis de tatăl său în perioada 1-5 august, ca urmare a unui conflict izbucnit pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

Din primele informații, decesul a survenit în urma leziunilor provocate de un obiect ascuțit-înțepător. Ulterior, bătrânul a tranșat trupul neînsuflețit al fiului și l-a aruncat în albia râului Siret, sperând că astfel va reuși să acopere urmele crimei desprinse parcă din filmele horror.

“Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au probat activitatea infracțională a unui bărbat de 72 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de omor și profanare de cadavre sau morminte.

La data de 6 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au fost sesizați de către un tânăr de 29 de ani, cu privire la faptul că a observat un membru superior de natură umană în râul Siret din localitatea Horia.

Imediat, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț s-a constituit o echipă operativă de lucru formată din polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cei ai Poliției municipiului Roman și Secției de Poliție Rurală Dulcești, precum și criminaliști, care au demarat activitățile de căutare în râul Siret, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în vederea descoperirii celorlalte părți de corp omenesc.

În urma unei expertize dactiloscopice efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că membrul superior aparține unui bărbat de 45 de ani, din Roman.

În baza activităților informativ investigative desfășurate cu operativitate a reieșit faptul că, în perioada 1 – 5 august a.c., pe fondul unei stări conflictuale și a consumului de alcool, un bărbat de 72 de ani, din Roman, l-ar fi agresat pe fiul său cu un obiect tăietor-înțepător, în timp ce se aflau în incinta locuinței, în urma leziunilor suferite survenind decesul acestuia.

Ulterior, cel în cauză ar fi deplasat corpul și l-ar fi aruncat în albia râului Siret.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost prezentat procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de omor și profanare de cadavre sau morminte”, se arată într-un comunicat  IPJ Neamţ.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!