Covid19 pe glob. Pragul de 150.000 contaminări totale a fost depășit, Italia și Spania cele mai afectate din Europa

Publicitate

Declarată pandemie de Organizația Mondială a Sănătății, criza îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a luat deja o amploare de neimaginat.

De la apariție și până acum, la nivel internațional, Covid19 a depășit pragul de 150.000 de contaminări totale – dintre acestea deja sunt raportate 49,2% vindecări și numai 3,7% decese (însă, din păcate, în ușoară creștere).

Potrivit datelor oficiale, înregistrate de la apariția pandemiei, azi, 14 martie a fost a doua oară când numărul de persoane contaminate existente (deci nu numărul total) a fost egal cu numărul de vindecați. Prima oară acest lucru s-a întâmplat pe 2-3 martie.

România a urcat pe locul 35 la nivel mondial cu 109 cazuri confirmate și 10 vindecări, din fericire cu niciun deces (toate datele sunt valabile la ora transmiterii acestei știri, situațiile fiind în schimbare chiar de la un minut la altul).

Din păcate, în Europa, Italia anunță un număr de 3400 cazuri noi, iar Spania, Germania și Franța au raportat, de asemenea, un număr mare de contaminări în ultimele 24 de ore. Spania, de altfel, tinde să depășească situația din Coreea de Sud.

În China, lucrurile stau mult mai bine (doar 11 cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!