COVID-19. Senatorul Adrian Țuțuianu, mesaj extrem de dur: ”E condamnabilă atitudinea consilierilor județeni. Să-i ferească Dumnezeu de o tragedie din cauza nesăbuinței lor!”

Publicitate

”Din păcate, ce strig de două zile pare să fie inutil pentru inconștienții de la Consiliul Județean. Am întocmit (după analize personale, după discuții lungi cu medici din județ, disperați, pur și simplu) o listă cu necesități imediate / am adus-o la cunoștință publică / era nevoie de o rectificare amplă a bugetului pentru ca toate să fie rezolvate în regim de urgență” – este un nou mesaj transmis de senatorul Pro România, Adrian Țuțuianu, prin care atrage atenția autorităților județene că spitalele dâmbovițene nu pot face față singure în lupta cu teribilul coronavirus.

”1. Ce-au făcut suficienții de la Consiliul Județean în ședința de ieri? Au aprobat achiziția unui aparat de testare și atât. 320.000 lei, în vreme ce alte Consilii Județene alocă de la 4-5 milioane în sus pentru spitale cu capacități și nevoi similare ca în Dâmbovița.

  1. E condamnabilă atitudinea consilierilor județeni care au preferat să tacă, în loc să-l preseze pe inconștientul de Oprea să facă o rectificare care să răspundă tuturor nevoilor de moment după care disperă medicii și restul personalului medical. Au uitat jurământul pe care l-au făcut și nici măcar n-au pus în discuția plenului CJD situația dramatică de la Spitalul Județean și spitalele din județ.
  2. Realitatea gravă e cunoscută în amănunt și de conducerea managerială a Spitalului Județean, care, din lașitate, preferă să ascundă adevărul și să-l acopere pe iresponsabilul de la Consiliu.
  3. Ni se livrează de către toți aceeași minciună: «avem de toate, nu ne trebuie nimic». Să-i ferească Dumnezeu de o tragedie din cauza nesăbuinței lor / le PROMIT acum că-i voi arăta pe toți cei vinovați, cu nume și prenume!” – este mesajul dur al parlamentarului dâmbovițean.

În ceea ce privește materialele și echipamentele de protecție primite și distribuite județului nostru, amintim că ieri au fost distribuite de la nivel central următoarele:

– DSP Dâmbovița: 225 măști FFP2, 100 măști FFP3 și 50 combinezoane

– SJU Târgoviște: 200 măști FFP2, 100 măști FFP3 și 50 combinezoane

– Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Orășenesc Pucioasa:50 măștiFFP2(25+25)

– ISU Dâmbovița și SAJ Dâmbovița: 250 măști FFP2, 200 măști FFP3 și 100 combinezoane.

Dr. Raed Arafat a declarat în seara de 24 martie că aceasta este doar o primă tranșă, cea de-a doua urmând să ajungă la unitățile medicale din țară tot în această săptămână.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!