COVID-19. De la 1 iulie, românii care călătoresc în Grecia au nevoie obligatoriu de formularul ”Passenger Locator”

Publicitate

Condiții noi pentru românii care și-au programat vacanțe în Grecia, impuse de la 1 iulie!

Ministerul Afacerilor Externe informează că, începând această dată, toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) sunt obligate să completeze, cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența electronică a celor care călătoresc în această țară.

După completare, solicitanții vor primi un cod unic de confirmare a înregistrării, care trebuie prezentat autorităților de frontieră (în format electronic sau tipărit), în momentul intrării pe teritoriul elen.

Formularul este disponibil în limba engleză la adresa https://travel.gov.gr.

În rest, rămân obligatorii măsurile generale de prevenție (purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor) și de distanțare socială.

Pot fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu Covid-19, situație în care persoana testată trebuie să aștepte rezultatul testului., în condiții de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic.

MAE atrage atenția că autoritățile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, funcție de  numărul de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Zborurile internaționale sunt permise pe aeroporturile din Atena și Salonic.

Toți pasagerii vor fi testați la sosire. Este obligatorie șederea pentru o noapte fie la un hotel desemnat, fie la un hotel/reședință la alegere (în Salonic), până la obținerea rezultatului testului, după care se aplică procedura menționată anterior.

Sunt închise punctele de trecere a frontierei Republicii Elene cu Albania, Macedonia de Nord și Turcia, fiind permis accesul numai pentru servicii de transport mărfuri.

De la 1 iulie, vor fi permise intrările prin punctele de trecere a frontierei Republicii Elene cu Albania, Macedonia de Nord și Bulgaria. Totodată, va fi efectuată, până la 30 iunie, o reevaluare a posibilității deschiderii frontierei terestre cu Turcia.

Este permisă intrarea prin toate punctele de trecere a frontierei Republicii Elene cu Bulgaria, vizitatorii putând fi supuși, aleatoriu, testării rapide. De asemenea, dat fiind faptul că, în această perioadă, ruta Bulgaria-Grecia este singura cale rutieră de acces către destinațiile turistice din Republica Elenă, este posibilă creșterea timpilor de așteptare la punctele de trecere a frontierei bulgaro – elene.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!