Cornel Dinu, fundaş Chindia Târgovişte: „A venit timpul ca Târgoviștea să promoveze în prima ligă”

Publicitate

Ionuț Parghel
Chindia Târgoviște a șchiopătat în penultima deplasare a turului de campionat. Liderul Ligii a 2-a nu a putut obține victoria cu Metaloglobus București, iar la final s-a mulțumit doar cu un punct câștigat, după ce disputa dintre cele două formații s-a încheiat cu scorul de 0-0. Remiza cu bucureștenii nu a fost nici pe placul roș-albaștrilor, care se așteptau să continue șirul victoriilor, început în etapa a 6-a, în meciul cu Farul Constanța.

“Ne pare rău că am întrerupt șirul victoriilor. Ne-am fi dorit să prelungim seria succeselor cât mai mult. Sperăm ca după jocul cu Metaloglobus să începem o nouă serie de meciuri victorioase. Metaloglubus nu a fost o echipă de nebătut, însă, cred că suprafața de joc ne-a împiedicat să obținem cele trei puncte. După cum s-a văzut noi nu suntem obișnuiți să jucăm pe sintetic”, ne-a declarat Cornel Dinu, unul dintre cei mai experimentați fotbaliști de pe “Eugen Popescu”.

“A venit din nou timpul ca Târgoviștea să promoveze în prima ligă

Cornel Dinu (29 ani) a mai considerat că Târgoviștea poate termina turul de campionat pe primul dacă în următoarele două jocuri va obține maximum de puncte. În schimb, jucătorul a mai lăsat de înțeles că echipa dâmbovițeană poate face pasul în Liga I la finalul campionatului. “Desigur, putem termina pe primul loc turul, dar suntem obligați să câștigăm meciurile cu Oradea și Energeticianul, care nu sunt deloc ușoare. După cum se vede, totul depinde de noi. Pentru noi orice meci e important. Avem nevoie de toate punctele în cele două jocuri pentru a fi primii la final de tur. Meciul de Oradea se anunță a fi foarte greu, dar dacă îl vom aborda cu multă seriozitate îl putem câștiga. Sezonul acesta cred că va fi al Chindiei. După o lungă perioadă de așteptare a venit din nou timpul ca Târgoviștea să promoveze în prima ligă. În ultimii ani am fost aproape, dar am irosit acest obiectiv de fiecare dată. Cu toții ne dorim foarte mult să promovăm”, ne-a precizat apărătorul târgoviștean.

Cornel Dinu vede șase echipe bătându-se la promovare

Jucătorul care a evoluat până acum pentru Chindia și FCM își dorește foarte mult să ajungă cu Târgoviștea în Liga I, dar în același timp lasă de înțeles că pentru accederea în prima ligă se bat echipele care ocupă primele șase locuri. “În momentul de față clasamentul este foarte strâns și oricare dintre echipele care se află în primele șase locuri pot emite pretenții la promovare. Pe mine mă interesează doar ca Târgoviștea să promoveze din nou pe prima scenă, restul contează mai puțin. În plan personal îmi doresc să fiu sănătos și să joc cât mai mult, dar așa cum am spus-o vreau foarte mult să ajung cu Chindia în prima ligă”, a încheiat Cornel Dinu.

Cu două etape înainte de finalul turului Chindia se află pe primul loc în Liga a 2-a, cu 39 de puncte acumulate, dar după remiza cu Metaloglobus, lupta la vârful clasamentului s-a încins mai mult ca niciodată. Astfel, după 17 etape disputate, Chindia este urmată în clasament de Petrolul Ploiești, cu 38 de puncte, după care urmează Sportul Snagov (37), Academica Clinceni (36), FC Argeș (35) și Universitatea Cluj  (34).  În ultimele două etape ale turului, Chindia va mai da peste Luceafărul Oradea (d) și Energeticianul (a), dar tot în acest an, în primele două runde din retur, roș-albaștrii vor înfrunta pe ASU Poli Timișoara (a) și U. Cluj (d).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!