Control judiciar pentru doi administratori de firme din Dâmboviţa, acuzaţi de evaziune fiscală

Publicitate

La data de 10 ianuarie a.c., cei doi administratori ai unei societăți comerciale, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală, fapte comise în perioada mai 2012- noiembrie 2014, au fost prezentați în fața magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive. Față de aceștia, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Ştirea iniţială

La data de 9 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a două persoane, un bărbat din Târgoviște și o femeie din Buciumeni, bănuite de comiterea unor fapte de evaziune fiscală.

Bănuiții au fost reținuți pentru 24 de ore, iar pe parcursul zilei de ieri au fost prezentați în fața magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada mai 2012- noiembrie 2014, în calitate de administratori de fapt și de drept, cei doi nu ar fi evidențiat în contabilitatea societății toate operațiunile comerciale efectuate și veniturile realizate. De asemenea, cei în cauză sunt bănuiți că ar fi evidențiat în contabilitate cheltuieli cu achiziții nereale de mărfuri. Prejudiciul creat este estimat la 348.955 de lei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!