Constructorul mall-ului de la Târgoviște vrea să predea amplasamentele firmelor, dar drumul de legătură nu este gata încă

Publicitate

Nemulțumită de modul în care decurg lucrările la viitorul DJ 720 E, drum județean care face legătura între Gara Târgoviște Sud și viitorul mall, dar și cu zona de centură (str. Petru Cercel), conducerea județului a convocat la discuții constructorul și dirigintele de șantier, la solicitarea firmei care construiește mall-ul.

Au fost față în față la discuții președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Alexandru Oprea, vicepreședintele Luciana Cristea și conducerea Direcției Generale Infrastructură Locală, reprezentanții PK Grizzly – agentul economic beneficiar al investiției de tip mall, SC Group Concif SRL – executantul lucrărilor de realizare a DJ 720 E și dirigintele de șantier al obiectivului.

Așa cum am spus, subiectul analizei, la solicitarea PK Grizzly, a fost stadiul lucrărilor de modernizare a drumului județean, în condițiile în care activitățile de realizare a centrului comercial sunt avansate, urmând ca în perioada următoare să fie predate amplasamentele firmelor ce vor funcționa în incintă, condiționat de existența unei părți carosabile modernizate.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a subliniat faptul că executantul lucrărilor la drumul județean are întârzieri în realizarea investiției din cauza lipsei, în permanență, a resurselor de utilaje și personal în șantier, aspecte constatate de nenumărate ori prin rapoartele de monitorizare, efectuate prin reprezentanții instituției. Alexandru Oprea a precizat faptul că, în ciuda sprijinului acordat executantului de către Consiliul Județean, împreună cu proiectantul obiectivului, angajamentele asumate, în mai multe rânduri, de către administratorul SC Group Concif SRL în privința reorganizării activităților în șantier nu au fost respectate.

În aceste condiții, președintele CJD i-a solicitat executantului trecerea investiției din zona UM Gară în vârful listei de priorități, față de celelalte lucrări contractate, aceasta fiind de o importanță și o complexitate mare la nivelul județului, investiție așteptată cu interes de dâmbovițeni, atât din punct de vedere al petrecerii timpului liber, cât și sub aspect economic – prin crearea de locuri de muncă.

Consiliul Județean Dâmbovița a transmis reprezentantului delegat al SC Group Concif SRL, prezent la discuții, obligativitatea ca în cursul săptămânii viitoare să fie suplimentat numărul de utilaje și personal la obiectivul aflat în desfășurare, termenul fiind scadent până la o eventuală reziliere a contractului de lucrări, cu solicitarea în instanță din partea instituției noastre a unor daune-interese pentru nerespectarea clauzelor contractuale.

A fost solicitată prezența administratorului Sc Group Concif SRL, în calitate de lider de asociere, la sediul instituției – Cabinet Președinte, în data de 9 septembrie, la ora 8:30, în vederea prezentării unui punct de vedere privind urgentarea lucrărilor rest de executat și finalizarea în cel mai scurt timp a investiției de la DJ 720 E.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!