Concert la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

Publicitate

Astazi, 12 august, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, de la ora 18:30, are loc concertul ”Interferențe Multietnice pe Drumul Sudului”.

Sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, Orchestra Simfonică Muntenia, având-o ca solistă pe talentata soprană basarabeancă Ana Cebotari, va interpreta lucrări românești, iar Ansamblul Dionisos va încânta cu dansuri grecești. Programul cuprinde lucrări românești de secol XIX, majoritatea aparținând compozitorului Anton Pann, lucrări reprezentative atât pentru melosul rural cât si pentru folclorul orașelor.
Concertul se va desfășura în aer liber în Curtea de Onoare a Ansamblului Brâncovenesc, iar accesul publicului se face de la ora 18:00 – oră până la care în palat are loc o conferință științifică.
Biletul de intrare de 10 lei include concertul și vizitarea Ansamblului Brâncovenesc.
Concertul este inclus în suita de manifestări culturale Moștenirea Culturală a Epocii Brâncovenești, organizate de Asociația DAR DEVELOPMENT în cadrul unui proiect finanțat de Centrului Județean de Cultură Dâmbovița din subordinea Consiliului Județean Dâmbovița.
Evenimentele desfășurate pe parcursul întregii zile, vor prilejui redescoperirea urmelor etniilor întâlnite de-a lungul cunoscutului Drum al Sudului ce brăzda Muntenia de la nord la sud, de la Târgoviște la raiaua Giurgiu, cu numeroase puncte de confluență comercială a mărfurilor aflate în tranzit dinspre spațiul levantin spre cel apusean.
Ansamblul Brâncovenesc se găsește în centrul comunei Potlogi din județul Dâmbovita la numai 50 de kilometri de capitală pe Autostrada A2 București Pitești accesul prin benzinăria OMV de la km 50. Ansamblul dispune de locuri de parcare. Masa se poate servi în restaurantele din vecinătate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!