Concert inedit! Compozitor american a pus pe note trei poezii ale lui Eminescu

Publicitate

Concert inedit în România, ce va avea loc marți, 30 octombrie, la Sala Radio! Musical Bridges este evenimentul care-i aduce la București pe baritonul american David Small și pe pianista de origine română, Angela Drăghicescu.

Marți, 30 octombrie, de la ora 19.00: Musical bridges, punți între culturile română și americană: lucrări americane care vorbesc despre tradiția cântecelor de peste ocean, un opus de George Enescu și mai ale, un ciclu de trei cântece scrise de unul dintre cei mai apreciați compozitori americani contemporani, Dan Welcher, pe versuri de Mihai Eminescu, în limba română.

Chiar în prezența autorului, care va fi prezent la Sala Radio din București, aceste trei cântece pe versuri de Eminescu vor fi prezentate în premieră absolută. ”Ce te legeni, codrule”, ”Când însuși glasul” și „La steaua„ sunt poeziile eminesciene alese de Dan Welcher, care se declară entuziasmat de lirica lui Mihai Eminescu, pe care o compară, ca valoare, cu poeziile scrise de marii autori în limba engleză din secolul al XIX-lea.

Cele trei cântece au fost compuse în 2018, fiind dedicate Centenarului – un proiect inspirat lui Dan Welcher de pianista Angela Drăghicescu, formată în România, de 20 ani stabilită în Statele Unite ale Americii, o entuziastă promotoare a valorilor muzicale românești peste ocean.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele