Concert coral extraordinar la Târgoviște. ”Vinerea Floriilor”, la a cincea ediție

Publicitate

Una dintre cele mai importante sărbători creștin-ortodoxe este marcată prin muzică, de cinci ani, la Târgoviște.

Și anul acesta, pentru a marca Duminica Floriilor, una dintre cele mai frumoase sărbători care preced Sfintele Paşti, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, alături de Arhiepiscopia Târgoviștei, va organiza o zi dedicată semnificațiilor acestui eveniment spiritual al românilor.

Astfel, în data de 19 aprilie, începând cu ora 18.00, la Casa Tineretului, va avea loc a cincea ediție a concertului ”Vinerea Floriilor”.

Într-un regal muzical de excepție, în premieră, va urca pe scenă, în cadrul unui concert coral extraordinar, Corala bărbătească „Armonia”, din Constanța – un reper important în peisajul coral românesc și nu numai. ”Armonia”, de-a lungul timpului, a obținut premii importante la concursuri naționale și internaționale, cele mai valoroase premii din palmares fiind medaliile de aur – secțiunea folclor și muzica religiilor – la Olimpiada Corală Mondială.

De asemenea, de ”Vinerea Floriilor” vă va încânta și Corala Catedralei Mitropolitane Târgoviște, și ea un reper muzical-artistic și bisericesc pentru municipiul nostru, dar și pentru județul Dâmbovița, Corala funcționând cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Nifon şi fiind dirijată de Mihail Vlădăreanu.

Intrarea la concertul coral este gratuită.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!