Cod galben pe râurile din Dâmbovița

Publicitate

Alături de mai multe județe din țară, și în Dâmbovița este valabilă o atenționare cod galben emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Astfel, în intervalul 23.07 ora 06:00 – 25.07 ora 16:00, alături de mai multe râuri din diverse bazine hidrografice, avertizarea hidrologică este valabilă și pe Argeș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior în judeţele Argeș, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, dar și pe Ialomiţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior în judeţele: Dâmboviţa, Prahova și Ialomița.

Hidrologii avertizează că vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Autoritățile trebuie să urmărească situația hidrometeo în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgență generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă si poluări marine în zona costieră”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!