Cod galben de vreme rea. Va ploua în noaptea de Înviere?

Publicitate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate, valabilă în aproximativ jumătate din ţară, începând de sâmbătă, ora 15.00, şi până duminică, ora 04.00.

Avertizarea privește zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi nordul Crişanei, unde vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

Dar și restul țării este vizat de o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă începând de sâmbătă, ora 12.00, până duminică, ora 18.00.

Potrivit prognozei, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe suprafeţe mici căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 -25 l/mp.
Meteorologii spun că astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminica (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a ţării şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminica (28 aprilie), local, cu precădere la deal şi la munte, precum şi în regiunile nordice, nord-estice şi centrale.

2 atașamente

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!