”Citadela”, la Târgoviște. Proiect inedit dedicat curajului femeilor pilot din România

Publicitate

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” Târgovişte, în calitate de parteneri, Doctor’s Studio și Unteatru organizează marţi, 28 august 2018, la ora 21.00, în cadrul Ansamblului Monumental “Cutea Domnească”, prima etapă a proiectului itinerant co-finanțat de AFCN intitulat ”Citadela”.

Gândită ca o instalație performativă, ”Citadela” are ca punct de pornire monodrama Grounded de George Brant interpretată de Isabela Neamțu. Aceasta va fi prezentată, atât la Curtea Domnească din Târgovişte, cât şi la Cetatea Neamțului (31 august) și Cetatea de Scaun a Sucevei (2 septembrie).

Instalația audio-vizuală ”Citadela” spune povestea femeilor pilot din România: de la Elena Caragiani (prima femeie aviator), la Escadrila Albă şi ajungând la femeile de azi, cele care pilotează MIG21.

În anul dedicat Centenarului, spațiul încărcat de istorie al celor trei cetăți (Târgoviște, Neamț și Suceava) reprezintă locul ideal pentru a scoate la lumină viața, dedicarea și curajul unor femei pe nedrept uitate, dar care au avut un rol important în timpul Primului Război Mondial.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!