Cine este şoferul român de TIR mort în tragedia din Genova. Urma să se căsătorească. “Asta a fost ultima ta rută”

Publicitate

Ştefan Khalil
Un român a scăpat cu viață din accidentul de la Genova, în care au murit 35 de oameni. Chiar în momentul în care românul se afla cu camionul pe pod, acesta a cedat. Presa italiană titrează că șoferul român s-a rănit la umăr, după ce camionul său a fost lovit de bucăți de beton, din pod.

Românul a fost transportat la spital, iar medicii au descoperit că avea umărul dislocat. Jurnaliștii unei publicații cunoscute din Italia, Lettera43.it, au vorbit cu el despre accidentul prin care a trecut, iar romanul le-a spus că se simte foarte norocos că a scăpat cu viață din această tragedie.

Șoferul a fost externat, după ce a primit îngrijiri medicale și prima lui dorință a fost să-și vadă familia.

Din păcate, un alt șofer român nu a fost la fel de norocos, pierzându-și viața în tragicul accident de la Genova. Camionul pe care îl conducea a căzut în gol, la o înălțime de aproape 100 de metri.

Marian Roṣca este numele șoferului care și-a pierdut viața, alături de alte 34 de persoane, printre care și doi copii.

Românul care a murit în tragedia de la Genova era din Gorj și a avut ghinionul ca podul să se prăbușească în momentul în care acesta se afla pe el cu camionul, avea doar 36 de ani și urma să se cặsặtoreascặ curând. Se întorcea acasă în concediu.

Românul se îndrepta cu camionul spre Franța, iar în momentul în care podul a cedat, alte 30 de mașini se aflau pe el.

Se pare că Marian a mai avut un frate, care a murit tot într-un accident rutier, acum câțiva ani. Familia lui este devastatặ după primirea veștii. Fratele lui i-a transmis un mesaj de adio.

“Dumnezeu să te ierte frățiorul meu scump, acolo sus unde ești, nu te voi uită niciodată. Asta a fost ultima ta rută”, scrie cu amărăciune fratele său pe Facebook. De altfel, sora lui Marian Roṣcă a postat o poză de doliu pe un site de socializare.

Un alt român a fost identificat printre cei care au pierit în tragicul accident de Genova
În accidentul care a avut loc pe 14 august 2018, pe autostrada A10, în apropiere de Genova și-au pierdut viața 35 de persoane, printre care și doi români. Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:
“În urma demersurilor echipei consulare mobile aflată la fața locului, un alt cetățean român, cu dublă cetățenie, a fost identificat printre persoanele decedate.

Echipa consulară mobilă își continuă activitatea de asistență și menține în permanență legătura atât cu Celula de Criză instituită la nivelul autorităților locale, cât și cu unitățile medicale la care au fost transportate victimele, în vederea identificării unor cetățeni români printre persoanele afectate.

Operațiunile complexe de salvare și de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt, în continuare, în derulare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!