Cinci bărbaţi arestaţi în urma unor descinderi DIICOT în Dâmboviţa, Argeş, Olt şi Ilfov

Publicitate

Poliţistii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat recent 46 de percheziţii domiciliare în judeţele Argeș, Dâmboviţa, Olt și Ilfov, într-un dosar penal ce vizează 11 persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani, fraudă informatică și acces ilegal la un sistem informatic.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit și confiscate 40 de plăcuțe cu numere de înmatriculare, acte de identitate, documente comerciale și alte documente susceptibil a fi false, laptopuri și unităţi de memorie, peste 20.000 de euro și aproape 10.000 de lei, toate posibil a proveni din infracţiunile ce fac obiectul cercetărilor.

Cinci bărbaţi, cu vârste între 33 si 62 de ani, au fost arestaţi preventiv.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2017 – februarie 2019, folosindu-se de adrese de e-mail asemănătoare cu cele ale unor societăţi cunoscute în domeniul transportului intern si internaţional de mărfuri, cei în cauză ar fi contractat diferite cereri de transport prin intermediul burselor de transport de mărfuri naţionale și europene.

Ulterior, folosindu-se de documente falsificate și vehicule cu numere de înmatriculare false, ar fi preluat mărfurile (lingouri de aluminiu, cupru, plumb, nichel, produse alimentare, textile, produse chimice) si le-ar fi valorificat în interes personal, de regulă, în afara României, în spaţiul european, la preţuri mult sub valoarea de piaţă.

Pentru documentarea activităţii infracţionale, poliţistii români au colaborat cu reprezentanţii EUROJUST, EUROPOL și SELEC, precum si cu autorităţile judiciare din Olanda, Belgia, Spania, Polonia, Germania, Luxemburg și Cehia, în urma căreia au fost emise 18 ordine europene de anchetă.

Totodată, la solicitarea autorităţilor din România, organele judiciare din Olanda vor efectua un număr de 12 percheziţii domiciliare pe teritoriul acestui stat.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. În activităţi au fost angrenaţi și jandarmi din Argeș și Craiova.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!