Chindia Târgovişte, victorie cu Universitatea Cluj

Publicitate

Ionuț Parghel
Debutul Chindiei Târgoviște în noul sezon al Ligii a 2-a a fost unul perfect. Echipa antrenată de Viorel Moldovan a acumulat maximum de puncte după două meciuri jucate și aratat că este una dintre “nucile” tari ale competiției.

După ce în prima etapă a depășit pe ASU Poli Timișoara, ieri după-amiază, în ultimul joc al rundei a doua, Chindia a trecut cu 2-1 de Universitatea Cluj, pe teren propriu. În fața a 4 000 de spectatori și cu Cristi Cherchez în zi de grație formația târgovișteană a depășit cu brio “coșmarul” numit U. Cluj. Setea de victorie a roș-albaștrilor i-a dus pe aceștia să se apropie rapid de poarta adversă. După încercările nereușite ale lui Cherchez (foarfecă) și L. Mihai, în debutul întâlnirii, primul jucător nu a mai iertat Clujul iar minutul 18 l-a bătut pe Dur Bozoancă, dintr-un penalty obținut tot de el la un contact cu Takocs (17). Chindia atacat și mai mult buturile adverse după deschiderea scorului, dar Neguț în două rânduri a ratat dublarea avantajului (28, 36). În schimb, cu patru minute înainte de pauză, Cherchez a pasat excelent pentru Liviu Mihai, iar acesta a modificat din nou tabela printr-o lovitură de cap, după ce mingea s-a scurs din bara laterală în poarta apărată de Dur Bozoancă. De partea cealaltă, Univeritatea a încheiat repriza fără șut pe spațiul porții lui Aioani, dar cu încercările lui Manu (6) și Gavra (20, 31) care nu au găsit ținta căutată. Benefiind de două goluri avantaj pe tabelă Chindia a început repriza a doua mult mai relaxată, fapt ce o face să încheie meciul cu câteva emoții. Imediat după ce Mihaiu a irosit o situație clară de gol (61), Florescu a redus din handicap, transformând cu precizie un penalty (66), după ce mingea la lovit în mână pe Neguț, în suprafața de pedeapsă. Pe final de joc, Chindia a încercat să răzbune marile ocazii irosite, dar Chechez (78) și B. Vasile (86) nu au mai putut să-l bată pe Dur Bozoancă. Chindia să urcat pe locul 2 în clasament după succesul cu Univeritatea, dar în același timp a egalat la puncte (6) pe ACS Energeticianul, ocupanta primului loc. De asemenea, victoria cu “Șepciile roșii” face din roș-albaștrii să se deplase cu un moral de fier la Bacău, pentru a înfrunta formația din localitate Aerostar, într-un joc ce va conta pentru etapa a treia a campionatului.

Chindia Târgoviște – U. Cluj 2-1 (2-0)
Marcatori: Cherchez (18 – pen), L. Mihai (41)/ Florescu (67 – pen).
Chindia: Aioani – Martac, Gîsă, Vătavu, C. Dinu (75 Dumitrașcu) – Mihaiu, Novac, L. Mihai (77 B. Vasile), C. Stoica – Neguț, Cherchez (88 Florea). Antrenor: Viorel Moldovan.
U. Cluj: Dur Bozoancă – Takocs, Abrudan, Kosnic (65 Cordoș), Manu – Giurgiu – Ursu (46 Greu), D. Dumitrescu (46 Horduan), Florescu, Gavra – Coman. Antrenor: Adrian Falub.
Stadion: “Eugen Popescu”. Spectatori: 4000.
Au arbitrat: Iulian Călin (Argeș) – Bogdan Dragoș, Constantin Cantemir (ambii din Brașov). Rezervă: Viorel Flueran (Dolj). Observatori FRF: Liviu Seceanu (Galați) și Constantin Pintilie (Vâlcea).
Cartonașe galbene: Cherchez (9), Aioani (44)/ Takocs (15), greu (85), Cordoș (90).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!