Chindia Târgovişte, revenire de senzaţie cu Daco-Getica într-un meci cu şase goluri

Publicitate

Ionuț Parghel
Aerul Ligii I se simte tot mai mult lângă Turnul Chindiei! Ieri după-amiază, Chindia Târgoviște a avut parte de o revenire spectaculoasă în meciul cu Daco-Getica București, iar la final s-a impus cu 4-2, după ce la un moment dat formația din capitală a condus cu 2-0. Succesul miraculos obținut în etapa a 26-a a campionatului a dus gruparea dâmbovițeană să se apropie la doar 2 puncte de lider.

Revirimentul roș-albaștrilor în disputa cu bucureștenii s-a produs după 50 de minute de joc, când tabela indica 2-0 pentru Daco-Getica, în urma reușitelor semnate de R. Sănescu (13) și P. Nsiah (46). Imediat, după al doilea gol al bucureștenilor, elevii lui Moldovan și-au adus aminte că au ca obiectiv promovarea și astfel au apăsat piciorul pe accelerație la maximum. La șapte minute după a a doua reușită bucureșteană, Liviu Mihai a redus din handicap pentru Chindia, iar în apropiere de încheierea primei ore de joc, Florea a restabilit egalitatea, printr-un șut expediat la prima bară, la capătul unui corner bătut de Șerban. În schimb, în minutul 61, târgoviștenii au mare noroc cu arbitrul asistent Marian Truță, care anulează pe nedrept un gol valabil bucureștenilor pe motiv de ofiside. Încheierea fazei scandaloase a dus Chindia să devină un pericol și mai mare pentru adversar. Astfel, cum nevoia de victorie era mare pentru dâmbovițeni, aceștia găsesc din nou drumul spre gol prin puștiul Șerban, care a executat excelent o lovitură liberă (67). Iar ca apele să se liniștească total pe “Eugen Popescu”, Chindia a mai lovit o dată adversarul, prin atacanrul V. Alexandru care a transformat cu precizie un penalty, după un henț făcut în careu de Prodan. Prin victoria cu Daco-Getica, târgoviștenii s-au apropiat și mai mult lider, dar în același timp au ajuns la 57 de puncte acumulate în ierarhia Ligii a 2-a, după 26 de meciuri jucate. Etapa viitoare, pe 30 martie, de la ora 14.30,  Chindia va întâlni Farul Constanța, la malul mării.

Chindia Târgoviște – Daco-Getica București    4-2 (0-1)

Marcatori: L. Mihai (53), Florea (59), Șerban (67), V. Alexandru (85-pen)/ R. Stănescu (13), Nsiah (46).

Chindia: Aioani – Martac, Șandru, Leca, Panait – L. Mihai, Novac, Rață (60 Dumitrașcu) – Neicuțescu (46 Șerban), Florea, Cherchez (46 V. Alexandru). Antrenor: Viorel Moldovan.

Daco-Getica: Isvoranu – Stancu, Cotigă, Motroc, Călințaru – M. Martin (55 Nica), Tudorică (68 Bustea), Cârjan (53 Prodan), Grecu – R. Stănescu, Nsiah. Antrenor: Marius Baciu.

Stadion “Eugen Popescu”. Spectatori: 3 000.

Au arbitrat: Robert Avram (Pitești) – Ovidiu Arușoaiei (Piatra Neamț), Mariab Truță (Băbeni – Vâlcea). Rezervă: Marius Spânu (București). Observatori FRF: Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Traian Marcu (Sibiu).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!