Chindia Târgoviște, în fața celui mai greu examen din finalul turului!

Publicitate

Ionuț Parghel
Chindia Târgoviște are astăzi unul dintre cele mai dificile jocuri din finalul acestui an. Pe stadionul din Sânmartin, de la ora 12.00, roș-albaștrii întâlnesc Luceafărul Oradea, într-o partidă ce va conta pentru penultima etapă a turului de campionat. După ce au căzut pe locul 2 în clasament, târgoviștenii sunt obligați să obțină un rezultat pozitiv cu Luceafărul pentru a putea urca din nou în fotoliul de lider.

Dacă elevii lui Viorel Moldovan vor obține toate punctele cu Oradea, există șanse foarte mari ca echipa dâmbovițeană să ierneze pe primul loc în eșalonul secund. În schimb, dacă roș-albaștrii vor avea parte de un alt rezultat, atunci le va fi foarte greu să mai prindă primul loc la iarnă, deoarece tot pentru fruntea clasamentului se mai bat Petrolul Ploiești, Sportul Snagov și Academica Clinceni. Toate cele trei echipe abia așteaptă un singur pas greșit din partea dâmbovițenilor.

Chindia fără punct obținut pe terenul bihorenilor în ultimii șapte ani

Luceafărul Oradea trebuie tratată cu multă seriozitate fiindcă pe teren propriu este un adversar destul de incomod. Bihorenii au arătat acest lucru și în sezonul actual, dar și în sezoanele precedente. Mai mult de atât, în ultimii șapte ani, în disputele directe dintre cele două formații, pe terenul orădenilor, Chindia a pierdut de fiecare dată. Prima dată a fost în 2011 (0-1), apoi în 2016 (2-0) și ultima dată sezonul precedent (1-2). De asemenea, tot în acest sezon, împotriva unor foști lideri din serie, precum Sportul Snagov și Academica Clinceni, Luceafărul nu a  pierdut niciodată. Așadar, pentru a nu se ajunge la o sincopă la Sânmartin, Chindia este obligată să abordeze disputa cu Luceafărul la capacitate maximă. Iar, pe de altă parte, când a preluat banca tehnică a târgoviștenilor Viorel Moldovan a precizat un lucru extrem de important: „pentru a ajunge la mari performanțe la finalul unui campionat trebuie să nu te împiedici de echipele mici”. Așadar, dacă se dorește cu adevărat promovarea în Liga I la finalul sezonului, Chindia trebuie să obțină maximum de puncte în disputele cu adversarii inferiori, astfel încât să nu se mai ajungă la eșecuri sau semi-eșecuri precum s-a văzut în meciurile cu CS Mioveni, FC Argeș, Daco-Getica București sau Metaloglobus București. După jocul cu Luceafărul, în ultima etapă a turului, Chindia va da piept, pe teren propriu, cu Energeticianul, iar tot în acest an, în primele două runde ale returului, roș-albaștrii vor mai înfrunta pe ASU Poli Timișoara și U. Cluj.

Sursă foto: Cătălin Clopotaru

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!