Chindia Târgoviște a depășit criza! Trei puncte mari obținute cu Poli Iași

Publicitate

Ionuț Parghel

Chindia Târgoviște a pus punct crizei care se abătuse peste echipă în ultima perioadă. În această seară, pe arena “Ilie Oană” din Ploiești, dâmbovițeni au găsit din nou drumul spre succes.

După o serie de șapte meciuri fără victorie, roș-albaștrii au spart ghinionul și au depășit pe Poli Iași, la limită, cu scorul de 2-1. În disputa cu moldovenii, Chindia avea nevoie de o victorie ca de aer, pentru a-și mai îmbunătăți linia de clasament.

După o repriză modestă, în care Iașiul a arătat mai bine pe teren, Chindia și-a arătat superioritatea în ultima jumătate de oră a întâlnirii. Imediat, după ce Politehnica a deschis scorul prin Platini, în debutul actului secund, târgoviștenii și-au adus aminte că victoria reprezintă obiectivul principal împotriva în acest meci.

Și astfel, încet-încet, elevii lui Viorel Moldovan au început să încline terenul spre poarta adversă. Pentru început, Florea a restabilit echilibrul pe tabelă (59), după care, patru minute mai târziu, Cherchez a adus Târgoviștea în avantaj, dar în același timp a stabilit și scorul final al jocului.

Pe final de meci, dâmbovițenii au avut șansa de a majora scorul, dar Neguț rămas în situație de unu la unu cu un apărător, putea să paseze la colegii  care veneau din spate, dar s-a precipitat și a pierdut mingea. La scurt timp, arbitrul a fluierat finalul jocului, iar Viorel Moldovan a alergat spre jucătorul ofensiv, pe care l-a certat foarte tare, în semn că nu a dat drumul la o minge din care putea ieși un nou gol.

Prin succesul cu Iași, Chindia și-a mai spălat din rușinea din ultimele trei meciuri, când a suferit trei înfrângeri la rând și a încasat un total de 13 goluri!

Etapa viitoare, tot pe teren propriu, Chindia va da piept cu FC Hermannstadt, unde din nou victoria va fi obligatorie, pentru a se putea rămâne în primele 10 locuri ale clasamentului.

Chindia Târgoviște – Poli Iași   2-1 (0-0)

Marcatori: Florea (59), Cherchez (63)/ Platini (46).

Chindia: Aioani – Martac, Leca, Benga, Dumitrașcu – Novac – Florea, Cherchez (74 Ivancic), Bic (74 Rață), Neguț – Dumiter (56 Yameogo). Antrenor: Viorel Moldovan.

Poli: Rusu – Onea (67 Rodny), Frăsinescu, Breeveld, A. Radu – Loshaj, Passaglia (77 Bălan) – Almada, I.Cristea, Bârnoi (60 Popadiuc) – A. Cristea. Antrenor: Mihai Teja.

Sursă foto: AFC Chindia Târgoviste/ Marius Tudor 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!