Chindia, peste Dinamo și campioana CFR Cluj în topul asistenței! Târgoviștea e podium în clasamentul echipelor din Liga 1 după numărul suporterilor din tribune din turul campionatului

Publicitate

Mirajul Ligii 1 continuă să producă emulație importantă în rândul fanilor Chindiei Târgoviște. Chiar dacă dispută meciurile de pe teren propriu la Ploiești, pe arena “Ilie Oană”, formația dâmbovițeană a beneficiat de o asistență numeroasă în tribune la fiecare meci susținut “acasă” în turul campionatului.

La fiecare joc de la Ploiești, Chindia a fost susținută de cel puțin 4000 de spectatori. În schimb, în jocul cu FCSB, din ultima rundă a turului,  târgoviștenii au fost încurajați de aproximativ 11 000 de oameni.

Într-un top al asistențelor din Liga 1, Chindia stă foarte bine și reprezintă de departe echipa surpriză în acest sens, ocupând un nesperat loc 3, după Universitatea Craiova și FCSB.

Beneficiind de o medie de 4 833 de spectatori la un meci, Chindia depășește în acest clasament formații mult mai titrate din fotbalul românesc și cu ștate vechi în Liga 1, precum Dinamo (locul 4 – 3741 spectatori), CFR Cluj (locul 5 – 3642), Viitorul (locul 7 – 3550) sau Astra Giurgiu (locul 11 – 1222).

În această ierarhie, echipa lui Viorel Moldovan este depășită de Universitatea Craiova, cu o medie de 14 107 spectatori pe meci și de FCSB, cu 9 148 de spectatori.

Ultimele trei locuri ale topului sunt ocupate de Academica Clinceni (1133 spectatori), FC Voluntari (864) și AFC Hermannstadt (241).

Sursă foto: AFC Chindia Targoviste/Eduard Gabriel 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!