Cele mai căutate recalificări: vânzător și ospătar. Cursuri gratuite și în Dâmbovița

Publicitate

154 de dâmbovițeni vor participa la cursuri grauite de recalificare profesională! De la 1 noiembrie 2018, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va demara nu mai puțin de 171 programe de formare profesională. În cadrul acestora, 2.896 persoane vor participa la cursurile gratuite organizate de agențiile județene de ocupare a forței de muncă.

Judeţele în care se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Mehedinţi (182 persoane), Bucureşti (168 persoane), Braşov (162 persoane), Dâmboviţa (154 persoane), Bihor (142 persoane).

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: lucrător în comerţ – 219 persoane; ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie – 150 persoane; lucrător în structuri pentru construcţii – 146 persoane; competenţe în limba română – 121 persoane; îngrijitor bătrâni la domiciliu – 118 persoane; agent de securitate – 140 persoane; frizer, coafor, manichiură, pedichiură – 104 persoane; inspector (referent) resurse umane – 101 persoane; lucrător în creşterea plantelor – 95 persoane; zidar, pietrar, tencuitor – 90 persoane.

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa (http://www.anofm.ro/contacteaza-ne) sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro la secţiunea Formare profesională.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!