Cel mai important an pentru Grădinița nr. 13 din Târgoviște. Modernizări și dotări în valoare de 600.000 de euro

Publicitate

Încă o unitate preșcolară din Târgoviște va intra într-un proces fără precedent de reabilitare. Grădinița cu program prelungit nr. 13 face, începând din 6 februarie, obiectul unui amplu program de reabilitare. Investiția presupune modernizări și intervenții deosebit de complexe: izolarea termică integrală a imobilului și înlocuirea tâmplăriei existente; înlocuirea acoperișului; montarea unui sistem nou de captare și scurgere a apelor pluviale (jgheaburi și burlane) și a sistemului parazăpadă pe toate apele invelitoarei; refacerea trotuarului de protecție perimetral; refacerea finisajelor interioare; înlocuirea pardoselilor existente cu plăci ceramice antiderapante și parchet stratificat de trafic intens (în sălile de clasa). Placarea zonei de subsol cu plăci ceramice antiderapante.

De asemenea, potrivit primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan, vor fi placate cu plăci ceramice antiderapante platformele exterioare care în prezent nu beneficiază de nici un finisaj, va fi montată o scară exterioară de evacuare și închiderea golurilor aflate la o distanță mai mică de 3 m de aceasta cu zidărie din cărămidă de sticlă. Totodată, se va înființa un grup sanitar pentru persoane cu dizabilități; se va realiza o platformă din beton cu rampă pentru persoane cu dizabilități la cele două accese principale în clădire.

Pentru confortul celor mici și al cadrelor didactice, instalația de încălzire va fi modernizată și vor fi înlocuite corpurile de iluminat.

Grădinița va beneficia de montarea unui sistem cu panouri fotovoltaice în vederea utilizării resurselor regenerabile și de modernizarea instalației de apă caldă prin montarea de panouri solare.

În final, după toate aceste modernizări, în cadrul proiectului, unitatea de învățământ preșcolar va fi dotată cu absolut tot ceea ce este necesar pentru o asemenea instituție.

Primarul Cristian Stan a mai precizat că valoarea contractului este de 2.654.489,85 lei, durata maximă de execuție este de 12 luni.

Finanțarea lucrărilor este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!