Ceasuri unice dedicate Casei Regale, realizate de un designer din Dâmboviţa. Modelele au ecran de safir, 25 de rubine şi curea din piele de rechin

Publicitate

Pasionat de aceste ”mașinării minunate”, ceasurile, de arta de toate felurile și, nu în ultimul rând, de a face oameni fericiți, Augustin Matei a ”personalizat” cu măiestrie și talent zeci de ceasuri, ajunse să fie purtate ca niște adevărate capodopere sau declarații de dragoste și, culmea!, a făcut acest lucru numai și numai din pasiune, fără să facă o școală specială în acest sens, reușind să ajungă la ceea ce este astăzi după mii de ore de muncă, migală și perseverență.

Recent, Augustin Matei a creat o colecție limitată la trei exemplare de ceasuri dedicate Casei Regale a României: un ceas ”îi este dedicat” Reginei Maria, unul Regelui Ferdinand și celălalt Regelui Mihai.

De altfel, designerul a mărturisit că ideea i-a venit când a urmărit funeraliile ultimului Rege al României, Mihai I, ulterior citind și informându-se mult mai mult despre Casa Regală și rolul ei în istoria românilor.

Procesul de realizare a unui astfel de ceas este lung și greu, este nevoie de multe cunoștințe și multă măiestrie, ”autorul” fiind mai întâi pictor, gravor, microsculptor şi cizelator.

Ceasurile regale, create de Augustin Matei, au 25 de rubine încorporate, carcase din oţel de foarte bună calitate, ecranul din safir, mecanismul este automatic elveţian. Cadranul este din argint, iar cureaua din piele de rechin este cusută cu aţă de culoare roşie.

Potrivit adevarul.ro, toate cele trei ceasuri Augustin Matei cu Familia Regală au fost cumpărate la începutul anului 2019, cu 27.000 de lei – 9.000 lei bucata, de o doamnă senator care a păstrat modelul cu Regele Mihai, iar pe celelalte două le-a făcut cadou Principelul Duda şi Principesei Margareta.

Augustin Matei este singurul designer de ceasuri unicat din România.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!