Ce spun meteorologii. De 1 Mai, vreme rece și ploi

Publicitate

După câteva zile frumoase, vremea se va răci din nou în următoarele zile, iar pe 30 aprilie meteorologii anunță ploi însemnate cantitativ.

În majoritatea regiunilor țării, temperaturile maxime coborând spre 13 grade, de exemplu, în Transilvania, urmând ca, de săptămâna viitoare, temperaturile să înceapă să crească până la maxime de 22 de grade în Muntenia.

Sunt prognozate şi ploi în următoarele două săptămâni, mai însemnate cantitativ pe 30 aprilie şi după 4 mai.

În Muntenia, deci în zona județului Dâmbovița, vremea se va răci treptat pe 30 aprilie și 1 mai, de Armindeni, media temperaturilor maxime coborând la 18 grade.

Apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 şi 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime în jurul a de 21 de grade. Apoi, va avea loc o nouă răcire a vremii până pe 6 mai, spre 15 grade, în medie, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni din luna mai se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 22 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi local mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 5-7 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici, pot fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!