Ce a făcut Chindia Târgovişte în deplasarea de la Luceafărul

Publicitate

Ionuț Parghel
Chindia Târgoviște continuă să fie lider al Ligii a 2-a, dar căderea de formă a roș-albaștrilor este tot mai vizibilă. Oboseala și presiunea obiectivului se resimt tot mai mult în rândul elevilor lui Viorel Moldovan. În penultima etapă a turului de campionat, Chindia a terminat la egalitate, 0-0, cu Luceafărul Oradea.

Dâmbovițenii au avut în mai multe rânduri șansa victoriei, dar târgoviștenii nu au știu să profite de acest lucru și astfel în următoarele trei meciuri, Cherchez et comp. trebuie să tragă din greu pentru a fi siguri că pot rămâne în fotoliul de lider și la finalul anului. În disputa cu Luceafărul prima mare șansă la victorie a fost reprezentată de penalty-ul ușor obținut de Cherchez într-un duel cu Oros (51). În schimb, golgheterul Chindiei nu a arătat deloc concentrare în fața portarului Moga și a tras peste poartă. Cu 19 minute înainte de final, Luceafărul a rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Opriș (cartonaș roșu pentru acumularea a două galbene), iar presiunea a devenit și mai mare la buturile lui Moga. Numai că, victoria mult așteptată de Chindia s-a năruit, după ce Neguț, singur în careul mic, a reluat cu capul pe lângă (86), iar C. Stoica, de la limita careul, a expediat mingea peste (90). Așadar, la Sânmartin, Chindia a pierdut alte două puncte mari, la fel cum a făcut-o și etapa anterioară cu Metaloglobus București. Cu o etapă înainte de finalul turului, lupta la vârful clasamentului s-a încins mai mult ca niciodată, unde Chindia și Snagov au acumulat câte 40 de puncte (primele două clasate), Petrolul Ploiești 39 de puncte (locul 3) și FC Argeș (ocupanta locului 4) a ajuns la borna 38  de puncte. Joi, în ultima rundă a turului, pe teren propriu, roș-albaștrii vor înfrunta Energeticianul, echipă de mijlocul clasamentului.

Luceafărul Oradea – Chindia Târgoviște  0-0

Luceafărul: Moga – Chiorean (75 Băican), Opriș, Oros, Moihedja – V. Pop, Mitrică (70 Roșu), Prejmerean, Gunie – Țâră (61 Dulca), Paraschiv.  Antrenor: Cristian Lupu.

Chindia: Aioani – Martac, C. Dinu, Acasandrei (73 Florea), Dumitrașcu – Șerban (60 Manea), Novac, Lungu, Mihaiu – Neguț, Cherchez (82  C. Stoica). Antrenor: Viorel Moldovan.

Cartonaș roșu: Opriș (71).

Sursă foto: Cătălin Clopotaru.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!