Ce alimente să consumăm în sezonul cald

Publicitate

Organismul are nevoie de o atenție deosebită, fie că vorbim despre sezonul cald sau despre cel rece. Este important să alegem alimentația în funcție de temperatura de afară. Vara, atunci când temperaturile cresc, iar umiditatea este tot mai ridicată, apare deshidratarea.

Pentru a cntracara pierderea de săruri minerale și apa eliminată prin transpirație, este important să consumăm cât mai multe lichide. Totodată, trebuie evitate băuturile foarte reci, cele dulci, dar și alcoolul. Acestea duc la cresterea senzatiei de caldură și transpirație. Pentru a avea un organism sănătos, este recomandat consumul de fructe și legume. Acestea conțin multe vitamine și săruri minerale, care ajută la combatera deshidratării. Persoanele în vârstă sunt cele mai afectate de temperaturile ridicate. Acestea sunt sfătuite să urmeze un regim alimentar di care să elimine grăsimile, condimentele și carnea prăjită. Să nu uităm ce este cel mai important de consumat în sezonul cald. Este vorba despre apa plată, cea care dă în permanență zenzația de prospețime și revigorare. Pentru o viață sănătoasă, este indicat să păstrați aceste obiceiuri și pe timp de iarnă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!