Cazul Pucioasa. Măsuri suplimentare de siguranță vor fi impuse în foarte scurt timp pentru microbuzele școlare și șoferi

Publicitate

Cazul șoferului de microbuz școlar din Pucioasa, arestat preventiv pentru întreținere relații sexuale cu o minoră de 14 ani, a determinat administrația orașului să ia măsuri suplimentare.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de primarul orașului, Constantin Ana, deși eleva nu beneficia de transport școlar, fiind în clasa a IX-a, în foarte scurt timp – pentru liniștea copiilor și a părinților, primăria va monta camere video pentru a monitoriza activitatea atât în interiorul microbuzelor, cât și în exteriorul acestora.

De asemenea, se vor solicita testări psihologice suplimentare atât pentru șoferii primăriei Pucioasa (șoferul în culpă – potrivit comunicatului de presă – avea toate testele medicale specifice activității de transport la zi, inclusiv aviz psihologic), cât și pentru șoferii de la SC Nord Trans, firma ce completează programul de transport școlar.

”Deși niciodată nu au existat reclamații, plângeri ale părinților, copiilor sau cadrelor didactice legate de activitatea șoferilor noștri, facem un apel către toate elevele sau părinții acestora, care ar fi avut de suferit la un moment dat din cauza aceluiași conducător auto, să ne semnaleze dacă au existat cazuri similare, pentru a le pune la dispoziție un avocat în vederea elucidării cazului. Conștienți de gravitatea faptei, vă rugăm ca măcar noi, simpli cetățeni și părinți, să avem decență față de familiile celor implicați, să lăsăm justiția să facă dreptate”, a transmis primarul orașului stațiune, Constantin Ana.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!