,,Cazier’’ la mașini începând din această toamnặ. Șoferii pot afla istoria unei mașini achiziționate printr-un SMS

Publicitate

Ştefan Khalil
Începând din această toamnặ și mașinile vor avea cazier. Șoferii vor putea verifica printr-un simplu SMS kilometrajul real și ce reparații a avut mașina pe care au achiziționat-o. În acest mod, kilometrajul dat înapoi de vechii proprietari și alte țepe cu care șoferii s-au confruntat atunci când au cumpărat o mașină, vor rămâne doar istorie.

Procedura este următoarea. Cumpărătorul trebuie să-și intaleze pe telefonul mobil o aplicație creată de Registrul Auto Român și Autoritatea de Supraveghere Financiară. Prin intermediul acestei aplicații, cumpărătorul va trimite un mesaj scris și în acest mod va afla ce kilometraj are autovehiculul, numărul de accidente în care a fost implicat și costurile reparațiilor la care a fost supus.

Cazierul costă între 3-5 euro, iar Registrul Auto Român a anunțat că aplicația va fi gata în două luni.

Anul trecut au fost înmatriculate 75.000 de mașini, dintre care 600.000 erau la second hand. În prima fază, aplicaṭia va funcționa doar pentru mașinile achiziționate din România, după aceea, această nouă procedură va putea fi folosită și pentru maṣinile achiziționate din afară.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!