Caz revoltător în Dâmboviţa! Copii bătuţi şi ţinuţi nemâncaţi de tatăl şi de bunicul lor

Publicitate

Ştefan Khalil
Patru copii din comuna dâmboviţeană Ioneṣti trăiesc o adevărată dramă! Aceștia sunt bătuți, ţinuţi nemȃncaṭi și culcați pe jos. Le este greu să mai trăiască în asemenea condiții și vor cu orice preț să plece din casa tatặlui și bunicului lor, care sunt extreme de violenți și au probleme mari cu alcoolul.

Bieții copii au vârste cuprinse între 6 și 10 ani. Au fost părășiți de mama și acum trăiesc cu tatăl și bunicul lor, în condiții extreme de grele. Nu au curent electric, nu au mâncare și sunt neîngrijiți. Tatăl acestora pleacă să muncească cu săptămna, în timp ce copiii rămân cu bunicul lor. Nu au decât o canapea veche pe care să doarmă, iar unul dintre ei doarme pe un morman de rufe.
Localnicii spun că cei patru copii sunt mereu bătuți de tată și de bunic, iar din cauza asta sunt foarte speriați. Ba chiar, una dintre fetițe face pe ea de frică. De multe ori sunt treziți în toiul nopții și bătuți fără milă de tatăl lor. Atât bunicul, cât și tatăl au probleme cu alcool-ul. Asistenții sociali i-au vizitat pe sărmanii copii și au văzut condițiile imposibile în care trăiesc. Micuții chiar le-ar fi spus funcționarilor Primăriei Petreṣti că le-ar fi mai bine într-un centru de plasament și că nu vor să mai stea în locuința lor. Bunicul era beat atunci și le-a dat afară din curte pe asistentele sociale, după care a început să le amenințe. Acestea au sunat la protecția copilului să le explice situația, dar cei de acolo au spus că nu pot interveni decât în momentul în care există dovezi solide și dacă poliția este alertată într-un moment în care copiii sunt abuzați.
Mama lor a fugit cu câțiva ani în urmă din casa lor, din cauza bătăilor și scandalurilor. Nu se mai știe nimic despre ea de atunci. Au fost voci care au spus că femeia ar fi încercat să-i viziteze la școală pe copii, dar nu a fost dispusă să facă toate demersurile pe care legea le impune pentru a-i lua de acolo.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!