Câte dosare de asistență socială mai are Târgoviștea. De la 1000 înainte de 2016, la cel mai mic număr din ultimii 20 de ani

Publicitate

Numărul asistaților social din municipiul Târgoviște, la un minim istoric!

Este binecunoscut faptul că primarul municipiului, Cristian Stan, a fost hotărât să ”cearnă” aceste dosare care, în anul 2016 erau într-un număr de 500, iar în anii anteriori, se situa între 800 și 1000 de dosare.

Pentru că multe dintre ele erau întocmite pe baza unor adeverințe medicale false sau pentru ”ipohondrie”, azi primăria a reușit să rămână cu cele autentice, în baza cărora, alături de orele prestate așa cum spune legea, primesc ajutoare sociale numai cei care într-adevăr sunt cazuri sociale.

”Luna aceasta, municipiul Târgoviște înregistrează cel mai mic număr de asistați sociali de la intrarea în vigoare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, deci din ultimii aproape 20 de ani.

Numărul dosarelor a scăzut la 263. Tot luna aceasta, municipiul Târgoviște a înregistrat și cel mai mic număr de scutiri medicale aferente asistațior sociali, de la intrarea în vigoare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat. Astfel, numărul de adeverințe medicale de scutire de efort a scăzut la 32, în condițiile în care, în aceeași perioadă a anului trecut, numărul adeverințelor era aproape dublu, iar acum 2 ani, se înregistrau 235 de astfel de documente.

În egală măsură, ne asigurăm că sunt realizate orele de muncă obligatorii, sub sancțiunea pierderii, de către cei care se sustrag de la îndeplinirea obligațiilor legale, a dreptului de a beneficia de ajutor social”, a declarat primarul Cristian Stan.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!