Când începe prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare

Publicitate

Din data de 4 martie 2019 începe înscrierea copiilor în învățământul primar 2019-2020! Părinții, tutorii legal înstituiți sau reprezentanții legali, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019 inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în clasa pregătitoare.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv, pot să își înscrie copiii în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Orice altă situaţie va fi rezolvată în cadrul Comisiei județene, organizată la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, în interesul educaţional al elevului şi în conformitate cu cadrul legal.

Prima etapă de înscrieri are loc până pe 22 martie – perioadă în care se vor completa și valida cererile, iar pe 29 martie se vor afișa în unităţile de învăţământ şi pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean a listele copiilor înscrişi după prima etapă.

Etapa a doua se va desfășura în perioada 2 – 8 aprilie când se vor completa și valida cererile de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinși  într-o unitate de învățământ în prima etapă de înscriere sau care nu au participat la aceasta, dar cererile-tip de înscriere se completează și validează doar la unitățile de învățământ care mai au locuri disponibile. Pe 11 aprilie se vor afișa în unităţile de învăţământ şi pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean lista copiilor înscrişi după a doua etapă.

Părinții, tutorii sau reprezentanții legali ai copiilor pot obține informații despre înscrieri de pe site-ul Inspectoratului Școlar Dâmbovița – www.isj-db.ro, secţiunea numită Înscrierea în învăţământul primar 2019, direct de la şcoli, cu ocazia Zilelor porţilor deschise – pentru că fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze acest eveniment public în intervalul 26 februarie – 9 martie, de la unităţile de învăţământ preşcolar, în cadrul întâlnirilor pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2019 – 2020, în învăţământul primar sau la linia Telverde unde poate fi apelat numărul 0800816245, în intervalul orar 8.00-16.00.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!