Busu de la Meteo, salvat de un medic rezident… şomer. Cine este tânărul care l-a operat

Eugen Ţieranu
Publicitate

Îndrăgitul actor de teatru Florin Busuioc, cunoscut și ca prezentator al știrilor meteo de la Pro Tv, a fost salvat în urma infarctului suferit marți seara, după un spectacol susținut pe scena Filarmonicii din Craiova, de un tânăr medic rezident.

Adus cu ambulanța la Spitalul Județean din Craiova, Busu a intrat mai întâi pe mâinile medicilor de urgență, însă starea sa i-a făcut pe specialiști să stabilească faptul că este nevoie urgentă de o operație.

Starea pacientului nu permitea transferul la București, fiind considerat foarte riscant, așa că a fost sunat insistent doctorul Octavian Istrătoaie, șeful Clinicii de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară (instituție situată în curtea Spitalului Judeţean din Craiova), care însă… nu a răspuns apelurilor, ba chiar și-ar fi închis mobilul.

În aceste condiții, inima și starea îndrăgitului Busu au fost date pe mâinile medicului rezident Eugen Țieranu, a medicului Paul Traşcă şi a dr. Emilia Goanţă, medic electrofiziolog. Practic, s-a încălcat protocolul care cerea ca medicii să poată opera doar cu acordul doctorului Istrătoaie. Directorul Spitalului Craiova a cerut operația de urgență, asumându-și nerespectarea regurilor.

După montarea cu succes a stentului salvator și stabilizarea pacientului, Florin Busuioc a fost transferat a doua zi la București cu ajutorul unui elicopter Smurd.

Paradoxal este că medicul rezident care a montat stentul actorului, Eugen Ţieranu, în vârstă de 30 de ani, nu este angajat al spitalului, dar a venit imediat de acasă şi a acceptat să intre în sală alături de colegul său, Paul Traşcă.

Tânărul Ţieranu este rezident în ultimul an, în Bucureşti, iar de la 1 ianuarie 2019 va avea oficial statutul… de şomer. Deşi Spitalul Judeţean din Craiova putea să-l angajeze până acum la Clinica de cardiologie, solicitarea i-a fost refuzată, întrucât scoaterea posturilor la concurs este tergiversată de luni întregi.

Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!