BRAVO LOR! Eleve ale Colegiului Naţional “Constantin Cantacuzino” din Târgovişte, premiate la Olimpiada de Meșteșuguri și Arte Tradiționale

Publicitate

Copii dâmbovițeni, pe podium la Olimpiada de Meșteșuguri și Arte Tradiționale! Desfășurată la Sibiu, ediția a XXIII-a a Olimpiadei a fost găzduită de Muzeul Astra și a adunat laolaltă, în perioada 25-29 iulie, 260 de copii din țară și de peste hotare – Mexic, Republica Bulgaria şi Republica Moldova, Republica Populară Chineză.

Elevii înscrişi în concurs au participat la diferite secțiuni, precum: ţesut la război vertical şi orizontal, brodat, cusut, confecționat piese de port popular, confecționat podoabe, confecţionat păpuşi în port popular, confecţionat opinci, dantelă cu ciocănele, dantelă cu suveica, împletit, prelucrarea artistică a lemnului, sculptură lemn, sculptat icoane de vatră, xilogravură, pirogravură, metaloplastie, prelucrarea cornului, prelucrarea metalului, încondeiat ouă, pictat icoane pe sticlă şi pe lemn, pictură naivă, ceramică figurativă, modelat ceramică, olărit, confecționat măști.

Participanții au fost copii și tineri, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani. Din Dâmbovița, sub coordonarea profesoarei de religie Floricica Ștefan, au fost obținute următoarele rezultate, toate înscrise în dreptul Colegiului Național ”Constantin Cantacuzino” din Târgoviște:

Nicoleta Lorena Pistol, clasa a X-a E, Premiul II, secțiunea broderii;

Andreea Nicolae, clasa a X-a E, Premiul II, sectiunea confecționat păpuși în port popular;

Olivia Gheorghe, clasa a XI-a B, Premiul III, secțiunea confecționat piese de port popular – ie.

În paralel cu Olimpiada, tot la Sibiu a avut loc și cea de a X-a ediţie a Taberei de meşteşuguri „Fără limite – Împreună întru tradiţie”, dedicată copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din întreaga ţară.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!