”Big brother” la proba practică a examenului auto

Publicitate

De la începutul lunii iulie, proba practică a examenului auto se înregistrează video și audio, exceptând categoriile AM, A1, A2 și A.

Sistemele tehnice de monitorizare se vor instala pe autovehiculele folosite la susținerea probei și vor fi folosite strict în regim intern. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziția instanței.
Sistemul tehnic de monitorizare se instalează într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afișată vizibil mențiunea ”Examen”, și se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcția de deplasare a mașinii. Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua și ora examinării, arată sursa citată.
Sistemul de înregistrare audio-video este deja operațional la nivelul serviciilor publice comunitare ale municipiului București și județului Ilfov, iar în zilele următoare se va aplica, etapizat, la toate serviciile județene.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!