Bani europeni pentru Pucioasa verde. Vor fi construite și amenajate zonă de agrement și grădină publică

Publicitate

Eforturile din ultimii ani ale administrației de la Pucioasa s-au concretizat zilele acestea când primăria a semnat două contracte de finanțare cu fonduri europene:  „Amenajare zonă de agrement și petrecere a timpului liber prin reconversia și refuncționalizarea terenului din lunca râului Ialomița” și „Creare grădină publică pentru agrement și recreere pe str. Avram Iancu”.

Primul proiect presupune reconversia și refuncționalizarea unui teren degradat în suprafață de peste 2 hectare, situat în zona Luncii Ialomiței. Se vor amenaja o zonă de agrement și petrecere a timpului liber cu dotări sportive: piste de biciclete, skatepark, 2 terenuri de tenis, din care unul se transformă în patinoar în perioada de iarnă, minifotbal, badminton, vestiare, dar și piscină, zonă de picnic cu foișoare, loc de fitness și loc de joacă pentru copii. Tot în cadrul acestui proiect se vor amenaja parcări pentru întreaga zonă de agrement și se vor moderniza drumul de acces de 500 m lungime, rețelele de utilități și canalul colector de ape pluviale. Valoarea proiectului este de 12.229.790,79 lei, din care cota de cofinanțare a UAT Pucioasa este de 2%.

Realizarea grădinii publice se va face pe terenul rezultat după demolarea unei foste centrale termice aflate în stare avansată de depreciere. Pe terenul rezultat, în suprafață de 1398 mp, se vor crea o alee de acces, zone de joacă pentru copii, foișor, locuri de relaxare cu bănci de odihnă, plantare de arbuști ornamentali și amenajări florale, împrejmuire, iluminat public. Valoarea proiectului: 919.705,95 lei, din care cota de cofinanțare a UAT Orașul Pucioasa este tot de 2%.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!