Avocatul Poporului s-a autosesizat într-un nou caz din Dâmbovița, având ca victimă un copil

Publicitate

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă la Centrul Rezidenţial de asistenţă şi integrare/reintegrare pentru persoanele fără adăpost ”Sfânta Maria” din Târgovişte, în cazul fetiţei imobilizate în scaun cu rotile, care a născut la 13 ani.

Cazul a fost amplu dezbătut în presa locală și centrală în luna februarie, atunci când a ieșit la iveală incidentul grav.

Sesizarea din oficiu a Instituției Avocatul Poporului şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22, art. 49 şi art. 50 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, protecţia copiilor şi a tinerilor şi protecţia persoanelor cu handicap.

Într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului amintește relatările din presă potrivit cărora fetiţa, în vârstă de 13 ani, din Târgovişte, imobilizată în scaun cu rotile, ar fi fost abuzată sexual de concubinul mamei sale şi a născut la maternitatea din oraş.

Potrivit informaţiilor difuzate în presă, minora, împreună cu mama sa, concubinul acesteia şi cei 5 fraţi (cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani) erau cazaţi din luna noiembrie 2017 în Centrul de Servicii Sociale “Sfânta Maria”, aflat în subordinea Primăriei Târgovişte. Conform articolului publicat de Hot News, “fetiţa de 13 ani care a devenit mamă suferă de parapareză, iar în perioada de recuperare ce a urmat unei intervenţii chirurgicale la picior în data de 2 august 2018, a fost nevoită să stea în scaun cu rotile. Sarcina i-a fost descoperită pe 15 ianuarie 2019, în urma unui control medical după ce mama acesteia s-a plâns că era prea grasă şi nu o mai poate ridica în braţe. Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială Târgovişte au sesizat Poliţia, însă copila a declarat că a întreţinut relaţii sexuale cu o rudă a concubinului mamei. După ce a născut, fetiţa a spus că tatăl copilului este concubinul mamei sale, care ar fi agresat-o sexual încă de la vârsta de 12 ani”.

Potrivit Acces direct, ”deși cu atâția cu atâția adulți în jur, nimeni nu a bănuit că e însărcinată până când a ajuns în 6 luni. Mama a fost șocată, dar va crește bebelușul care s-a născut prematur”.

Procurorii și Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița au declanșat anchete în cazul dramatic al fetiței din Târgoviște, iar acum și Avocatul Poporului.

(sursa FOTO: Acces Direct)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!