Avere nejustificată de un șef al Biroului de Achiziții de la Universitatea “Valahia” din Târgoviște. ANI a demarat verificările

Publicitate

Un șef de serviciu al Universității “Valahia” din Târgoviște, Goglea Ionel,  este acuzat de avere nejustificată de către Agenția Națională de Integritate. ANI a constatat existența unei diferențe nejustificate în valoare de aproape 160 000 de euro, între averea dobândită și veniturile realizate de acesta.

Potrivit unui comunicat, ANI a sesizat Comisia de Cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Târgoviște, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercității funcției de către Goglea Ionel. Mai exact, este vorba despre suma de 663 940 lei (159 556 euro), avere pe care ANI a găsit-o nejustificabilă.

“Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 663.940 lei (aprox. 159.556 euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către Goglea Ionel, persoană cu funcție de conducere în cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, în perioada deținerii funcției publice. Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Târgoviște, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către Goglea Ionel.  Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. Goglea Ionel nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.”

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!