Aur luat de o speranță a atletismului dâmbovițean! Andreea Dinu, noua campioană a României în proba de 200 metri

Publicitate

Ionuț Parghel
O speranță a secției de atletism a Clubului Sportiv Târgoviște a reconfirmat! Andreea Dinu a devenit campioană a României la copii 1, în proba de 200 metri, la ediția din acest an. Sportiva antrenată de Desdemona Banu Ionescu și-a adjudecat medalia de aur după ce acele ceasului s-au oprit la 27.52. Tot pe podium, dar în spatelei atletei dâmbovițene, au terminat Maria Patricia Bulavska (CSȘ 4 București – 27.85) și Adina Băcanu (LPS PT Craiova – 28.04). În urmă cu doi, Andreea a fost dublă campioană a României la copii 2.

Aurul obținut de atleta Clubului Sportiv Târgoviște în sala de atletism “Ioan Soter” din București a adus multă bucurie în rândul Desdemonei Banu Ionescu. “Un copil foarte bun și talentat. Prin cucerirea medaliei de aur a reconfirmat că este o atletă de viitor a clubului nostru. Mă așteptam la un rezultat bun din partea ei. Trebuia să confirme și la copii 1 după ce în urmă cu doi ani a confirmat la copii 2. Dacă va munci și mai mult decât a făcut-o până acum vor veni multe succese pentru ea. Andreea încă se află la început de drum. Cel mai mult mă bucură că viitorul sună bine la secția de atletism a Clubului Sportiv. Ne bucurăm că vin sportivi din spate”, ne-a declarat Desdemona Banu Ionescu. La startul probei de 200 metri s-au aflat 42 de concurente. Pe de altă parte, în proba de 800 metri, Andreea a terminat pe locul 4. Începând de anul viitor, proaspăta campioană a României în proba de 200 metri va trece la juniori.

O altă sportivă care a reprezentat Clubul Sportiv Târgoviște la ediția din acest an a Naționalelor de copii 1 a fost Maria Balache și ea, o atletă extrem de talentată. Aflată la al doilea concurs, Maria a terminat pe locul 5 la long jump (lungime cu elan) și pe locul 8 în proba de 200 metri.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!