Au fost finalizate documentațiile pentru blocurile din Târgoviște care vor fi reabilitate

Publicitate

Pentru cele 17 scări de bloc ce vor intra în reabilitare termică pe fonduri europene au fost finalizate documentațiile tehnico-economice. Acestea vor face obiectul unei prime cereri de finantare din fonduri europene, cerere care va fi depusă săptămâna viitoare.

Față de vechile reabilitări de imobile, începute în cadrul unui program guvernamental (dar, din păcate, multe nefinalizate nici astăzi), lucrările avute în vedere acum sunt deosebit de complexe și vizează: izolarea termică a fațadei (parte opacă și parte vitrată), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planșeului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat și a circuitelor electrice aferente părților comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperișului tip terasă, a trotuarelor de protecție, repararea sau înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparații și consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități etc.

Potrivit primarului Cristian Stan, sumele datorate de către proprietarii locuințelor vor fi eșalonate pe 10 ani, sunt cuprinse între 3,5% și 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcție de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) și vor fi achitate numai după recepția finală.

Proiectul are o valoare de peste 22.000.000 lei și este finanțat în proporție de 60% din fonduri europene, restul reprezentând contribuția administrației locale și a proprietarilor de apartamente.

Blocurile care fac obiectul investiției cu fonduri europene sunt: 5A, 5B, 40 (scările A și B ), 12 ICMD, D1, D2, D3, D4, K, 64 (scările A și B ), 54, F1, F2, 57 (scările A și B ).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!