Au demarat lucrările la noul parc de 7 milioane lei, bani europeni, de la Târgoviște

Publicitate

Finanțarea europeană de peste 7.000.000 lei pentru construirea unui nou parc în Municipiul Târgoviște s-a concretizat deja în semnarea contractului de lucrări și în emiterea ordinului de începere!

Astfel, potrivit primarului municipiului, Cristian Stan, proiectul „Amenajare Parc Public de Agrement și Loisir UM Gară” a intrat în faza de execuție, iar pe o suprafață de 16.481 mp, situată pe locația fostei UM Gară, în vecinătatea noului mall, se va construi un parc public de agrement, investiție care, în afara amenajării unei suprafețe de peste 14.000 mp ca spațiu verde, presupune construirea în plus a unei piațete și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.

”Spațiul verde presupune zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori. Va există și un sistem automat de irigații. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat și corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi și proiectoare. Vor fi amplasate cișmele și toalete. De asemenea, parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rastele și o stație de biciclete”, a precizat primarul Târgoviștei.

Valoarea investiției este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, durata de execuție maximă este de 12 luni, iar sursa de finanțare este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Tot în zonă, în paralel cu construcția la noul mall, au început și lucrările de asfaltare a drumului de legătură dintre Bulevardul Regele Carol I și strada Petru Cercel, investiție realizată de Consiliul Județean Dâmbovița.

”Toate aceste obiective de investiții conturează deja cea mai importantă etapă de dezvoltare urbanistică a municipiului Târgoviște din ultimii 30 de ani”, a mai declarat edilul Cristian Stan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!