Atenţie, şoferi! Cu ce modificări vine noul Cod Rutier și când intră în vigoare

Publicitate

Codul Rutier 2018, care va intra în vigoare din 20 mai, vine cu câteva schimbări importante, dar și cu o înăsprire a sancțiunilor. De exemplu, dacă ITP-ul este expirat, se poate merge până la suspendarea înmatricultării vehiculelor.

Interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulație și a utiliza un vehicul pe drumurile publice se va mai produce și atunci când cumpărătorul nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la data dobândirii.

Interdictia de a circula cu un vehicul va fi dată pentru: mașinile nu corespund din punct de vedere ethnic, nu au asigurare RCA, au înmatricularea suspendată sau nu au ITP.

Permisele de conducere vor fi mai greu de obținut pentru că se vor schimba regulile la obținerea sau reînnoirea acestora. Persoanele care suferă de afecțiuni cardiace sau de diabet va trebui să facă dovada tratamentelor periodice.

O veste (oarecum) bună: chiar dacă salariul minim brut este de 1900 de lei și, conform legii, amenzile ar fi trebuit să fie mai mari, pentru că ele se calculează în funcție de acesta, Guvernul a decis ca punctul-amendă să rămână la 145 de lei anul acesta.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!