Atenție la mijloacele de încălzire! Este ”sezonul” incendiilor de locuințe

Publicitate

În contextul înrăutățirii vremii și noului val de frig prognozat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița avertizează cetățenii în privința mijloacelor de încălzire. Având în vedere faptul că în această perioadă, a sezonului rece, majoritatea incendiilor de la locuinţele şi gospodăriile populaţiei se produc din cauza mijloacelor de încălzire, pompierii recomandă cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor sobe cu/fără acumulare de căldură, aparate ori mijloace electrice de încălzire, să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor de locuinţe.

Printre acestea sunt: verificarea, repararea, izolarea termică și curăţarea periodică a sobelor și a coșurilor de fum – numai cu personal autorizat; să nu se folosească decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi să se evite supraîncărcarea acesteia. Nu adormiţi niciodată cu focul sau cu jarul aprins în sobă.

Totodată, verificaţi integritatea aparatelor şi a mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi altele noi. Nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile, decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi.

Regula generală este să nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!