Asistaţii social din Dâmboviţa rămân fără ajutoare. “Eu de 30 de ani nu mai muncesc”

Publicitate

Ştefan Khalil
De acum încolo, cei care primesc ajutor de la stat sunt nevoiți să muncească, alfel vor rămâne fără niciun venit, potrivit noii legi a ajutorului social. Mulţi nici nu vor să audă de muncă și preferặ să nu mai aibă niciun venit.

“Sunt bolnav de diabet. Am avut şi ajutor social şi degeaba. Mie mi l-au tăiat săptămâna trecută. Mi-au spus că nu mai am dreptul. Trebuia să strâng alea nouă zile de muncă pe lună şi nu am reuşit, pentru că nu mai pot munci, din cauza bolii. Luam 130 de lei pe lună. Eu de 30 de ani nu mai muncesc”, a declarat un bărbat  din comuna dâmboviţeană Bălteni, pentru adevarul.ro.

În satul dȃmboviṭean, Bặlteni, sunt 1.500 de locuitori. Anul trecut, 253 dintre aceștia nu aveau locuri de muncă și primeau ajutor social.  În timp, cel mai probabil îi vor pierde cei mai mulți dintre ei. Forța de muncă în țară scade în fiecare an. Această promblemặ este și în rândul tinerilor, care preferă să stea pe banii părinților, decât să muncească. Nu mai puțin de 5 mii de posturi vacante sunt în plus, la nivel național, față de 2017. Sunt statistici, care arată că 4 din 5 angajatori se confruntă cu deficitul de personal.

Potrivit adevarul.ro, aatele oficiale arată că în comuna Conţeşti, din Dâmboviţa, din 253 de familii care primeau bani de la stat în 2017, au mai rămas 220, după intrarea în vigoare a noii legi, în 22 octombrie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!