Asgardia – prima națiune spațială

Publicitate

Compania spațială SpaceX, condusă de Elon Musk – Tesla CEO, va duce 2 amatori de senzații tari in jurul Lunii in 2018. Aceasta nu este prima experiență de genul pentru firma de pionierat: în 2017 a lansat cu succes o rachetă folosită în spațiu – Dragon.

Denumită după un oraș plutitor din mitologia nordică, Asgardia este deschisă tuturor cetățenilor planetei și nu implică niciun cost. Cercetătorul științific Dr. Igor Ashurbeyli a anunțat planurile sale de a constitui o națiune independentă care operează in afara spațiului terestru în octombrie 2016 și de atunci sute de mii de oameni s-au înregistrat deja pentru a fi cetățeni.

O societate paşnică

Ashurbeyli susține că misiunea proiectului este aceea de a înfăptui o “societate pașnică” ce oferă acces ușor la tehnologia spațială și care va proteja Pământul de pericole precum asteroizii sau rămășițele sateliților lansați de umanitate.

La 40 de ore de la anunțul privind proiectul, peste 100.000 de doritori au aplicat pentru cetățenie pe site-ul oficial al Asgardiei. Ca după trei săptămâni numărul acestora să ajungă la 500.000.

Astfel, oricine are peste 18 ani și are o adresă de e-mail va putea aplica, fără considerente de factură financiară, etnică, rasială, religioasă sau culturală și îi include pe foștii deținuți care nu sunt urmăriți penal la data înscrierii.

Primul satelit Asgardia va fi lansat în toamnă

Astăzi sunt înregistrați aproximativ 211.000 de membri din 217 țări, majoritatea având vârstele cuprinse între 18 și 35 ani. Dintre aceștia, 130.000 sunt vorbitori de engleză iar China înregistrează cel mai mare nr. de Asgardieni – 28.000.
Asgardia își va stabili prezența în spațiu printr-o serie de sateliți, primul fiind Asgardia-1, care va fi lansat pe orbita Pământului la data de 12 septembrie 2017. După cum a fost anunțat la conferința de presă din Hong Kong de către Ashurbeyli. După prima lansare din această toamnă, Asgardia plănuiește o serie de lansări succesive. Aceste vor putea conduce treptat la stabilirea unor platforme locuibile pe orbita joasă a Pământului.

Alin Miriţă

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!